Onze werkplekken

Onze werkplekken zijn bedrijven die meedoen vanuit sociaal ondernemerschap. Zij bieden de ruimte voor onze werkmaten om mee te doen met passend werk zonder werkdruk. Plezier en ontwikkeling staan voorop en daarom maken we geen productieafspraken. Soms hebben we een goede dag samen en kunnen we veel doen en soms hebben een mindere dag en zijn we blij als we op een goede manier samen de dag doen. Er is daarom ook geen financiële transactie tussen WerkMaat en de werkplekken.  Wel is het mogelijk dat een werkplek een vrijwilligersvergoeding wil bijdragen, dat mag natuurlijk. 

We willen zoveel mogelijk verschillende werkplekken bieden zodat we een passende week kunnen bieden aan elke werkmaat. De werkplekken moeten passen bij de ambitie en mogelijkheden van onze werkmaten. De meeste werkplekken zijn één dag per week beschikbaar. Het kan ook dat werkplekken afhankelijk zijn van het seizoen.

Logo kringloop Eemland

Er komt nog meer!

Hoe werkt dit voor de deelnemende bedrijven: onze werkplekken

Bij de start van een nieuwe werkplek onderzoeken we samen wat de werkzaamheden zijn die onze werkmaten kunnen doen. Het bedrijf wijst een eigen werkmeester aan met wie onze werkbegeleiders op de dag afstemmen welke activiteiten die dag mogelijk zijn en of er bijzonderheden zijn. Het kan dat de werkmeester of andere collega's de werkmaten inhoudelijk ondersteunen in hun werk als de werkplek dat wil. Dit overleggen we samen.

We spreken elk kwartaal met de mensen van onze werkplekken en nemen samen door hoe het gegaan is en wat de mogelijkheden voor het komend kwartaal zijn. We vinden het belangrijk om goed samen te werken om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan de werkplekken.